ART

 

 


There's no life without art, we believe. We present visual and performing art in our space in various forms. Our exhibitions last usually from 3 to 4 weeks. We also curate exhibitions to different events outside of RUPLA. The photos here help you to see how we do it. 

If you're interested to have an exhibition with us, please contact matti@rupla.fi anytime for more details.
 

FLOWERS x SAINT KANYE

10.4.-5.5.2019 / RUPLA
Avajaiset 10.4. 18:00-20:00. Tervetuloa!

"Rachel, Kanye ja minä.

Tämä näyttely koostuu kahdesta aiheesta, joista pidän. Kukka-asetelmista ja Kanye Westista.

Kaikki sai alkunsa tästä. 3. kesäkuuta vuonna 2014 täytin 30 vuotta. Sain Petralta syntymäpäivälahjaksi lahjakortin tatuointiliikkeeseen. Suunnittelin itselleni ruusuaiheista tatuointia ja etsin siihen inspiraatiota. Kiertelin tyttäreni Roosan kanssa Helsingin Talvipuutarhassa ihastelemassa eri ruusulajikkeita. Löysin lajikkeen, josta halusin tehdä tatuoinnin. Se oli “Rosa Leonaro da Vinci”. Etsin tatuointiin vielä referenssiksi kuvia vanhoista kukka-asetelma maalauksista. Löysin yhden kuvan, josta erityisesti pidin.

Yhtenä iltana helmikuussa 2015 minulla oli tylsää. Löysin kotoa muutaman akryylivärin, rikkinäisen kehyspohjan ja palettiveitsen. Otin malliksi netistä löytämäni kuvan kukka-asetelmasta ja maalasin sen pohjalta ensimmäisen kukkatauluni. Tähän hetkeen katkesi 13 vuoden tauko maalaamisesta.

Otin selvää kenen taitelijian teos oli kyseessä. Taiteilija oli nimeltään Rachel Ruysch. Maaliskuussa maalasin toisen kukkataulun Rachelin teoksen pohjalta. Sitten kolmannen. Sitten neljännen... Sitten viidennen...

Minulla oli tulossa ensimmäinen kukkataulunäyttely lokakuussa 2015 ja mietin sille nimeä. Koska olin maalannut Rachelin teosten pohjalta viisi maalausta ja kuudes oli työn alla, niin otin selvää kuka Rachel Ruysch oli. Hän oli hollantilainen still-life maalari, joka oli taidehistorian ensimmäisiä kansainvälisesti tunnettuja naistaiteilijoita ja hän erityisesti maalasi kukka-asetelmia. Selvisi myös että olemme syntyneet samana päivänä 3. kesäkuuta. Tästä syntyi ensimmäiselle sekä jatkuvalle näyttelysarjalle nimi, Born on the 3rd of June PART...

Minulla ja Rachelilla on ikäeroa tasan 320 vuotta. Tästä ikäerosta on myös syntynyt teosten nimet. Ensimmäinen teos on nimettynä Rachelin syntymävuoden mukaan 1664. Jokainen uusi kukkataulu on aina seuraava vuosiluku. Tarkoituksena on maalata 320 kukkataulua kunnes päädytään syntymävuoteeni 1984…ja sitten lopetan maalaamisen.

Rachelin lisäksi on Kanye West. Ensimmäisestä maalauksesta lähtien olen kuunnellut Kanyen musiikkia maalatessani. Kanye West on erittäin mielenkiintoinen artisti, jota ihailen valtavasti. Vuonna 2016 Kanye keskeytti Saint Pablo -kiertueensa hermoromahduksen takia. Kun Kanye tuli takaisin julkisuuteen tauon jälkeen hän oli värjännyt hiuksensa bloniksi. Paparazzin ottama valokuva blondista Kanyesta jäi mieleeni ja sen kuvan myötä syntyi uusi maalausten sarja. Saint Kanye maalaukset ovat saaneet innoituksen vanhoista uskonnollisista maalauksista ja ikoneista, joissa esiintyy Kanye West.

Tervetuloa Ruplaan nauttimaan kukista ja Kanyesta.

Terveisin,
Janne Mikael Rehmonen
www.jannemikaelrehmonen.com
jannemikaelrehmonen@gmail.com

01. Ensilumi

900 €

02. Lokakuun Muisto

900 €

03. Minä Ja Koivunlehti

900 €

07. Metsäretkellä, 09. Tanssivat Tassut, 11. Karhun Päivä

08. Vadelmat löytyy, 10. Nyt Lähti Lapasesta, 12. Ison Tassun Voimaa

150 € /  Piece

04. Marjaretkellä, 05 Vihreän Tuntua

150 € / piece

13. Ihana Lokakuu

2400 €

14. Pehmeä Kosketus

SOLD
15. Syysunelmaa

2200 €

16. Miehet Kävelyllä

800 €

17. Värit Tulevat

800 €

18. Syksyn Tuulet

2400 €

19. Tassut Vedessä

400 €

20. Syysiltana Yhdessä

SOLD

21. Kevät On Tulossa

400 €

22. Mansikat Ruoholla

400 €

23. Voi Mikä Päivä

400 €

Limited digital prints.
20 pieces per art work.
50€