ART

 

 


There's no life without art, we believe. We present visual and performing art in our space in various forms. Our exhibitions last usually from 3 to 4 weeks. We also curate exhibitions to different events outside of RUPLA. The photos here help you to see how we do it. 

If you're interested to have an exhibition with us, please contact matti@rupla.fi anytime for more details.
 

DIVErsity or dystopia
Tania muhonen
1.11. - 2.12.

”Diversity or Dystopia” on kollaasinäyttely joka käsittelee persoonaa, sukupuolta ja seksuaalisuutta, mieltä ja tunteita; sitä, miten ajattelemme. Kaksi eri ihmistä tulkitsee asioita hyvinkin erilailla; tämä ihmisrodun monimuotoisuuden piirre on yksi mielenkiintoisimmista asioista maailmassa.

Miksi meidän tulee olla tietynlaisia, jotta ihmiset ympärillämme hyväksyisi meidät? Miksi pelkäämme, jos luulemme etteivät toiset ehkä hyväksy meitä? Miksi leimaamme ihmiset tietynlaisiksi ilman heihin tutustumista? Miten voisimme olla kiltimpiä itsellemme - jotta voisimme olla kiltimpiä myös muille?

”Koko elämäni olen kokenut olevani mieleltäni erilainen kuin muut. Tämä on syy miksi teen taidetta. Minua ei ole kiusattu, mutta koen, että olen aina ollut tietyllä tavalla syrjitty koska en yleensä viihdy ns normaalien ihmisten seurassa. Siksi kaikkien muidenkin ”erityisten” ihmisten puolustaminen on minulle tärkeä asia. Tottakai ajattelen, että olemme kaikki samalla viivalla, mutta koen silti että vähemmistöjen oikeuksien puolustaminen on tärkeää. Haluan, että ihmiset tiedostaisivat erilaisuuden,ja arvostaisivat sitä paheksumisen sijaan. Viha, ahdistus, pelko – toivon todella, että ihmiset miettisivät syitä näiden negatiivisten tunteiden takana ja ottaisivat vastuun teoistaan. Tarvitsemme enemmän ystävällisyyttä tähän maailmaan, enemmän solidaarisuutta ja rakkautta. Myös itseämme kohtaan. Kaikkia ihmisiä ja tekoja ei tarvitse ymmärtää, mutta jos ymmärtää ettei ymmärrä ja päättää kohdata asian ystävällisyyden kautta, pääsemme jo pitkälle. 

Jos emme keskity yhteisen, paremman ja ystävällisemmän yhteiskunnan löytämiseen, pelkään, että päädymme elämään eräänlaisessa dystopiassa ennen kuin arvaammekaan.”

01. Ensilumi

900 €

02. Lokakuun Muisto

900 €

03. Minä Ja Koivunlehti

900 €

07. Metsäretkellä, 09. Tanssivat Tassut, 11. Karhun Päivä

08. Vadelmat löytyy, 10. Nyt Lähti Lapasesta, 12. Ison Tassun Voimaa

150 € /  Piece

04. Marjaretkellä, 05 Vihreän Tuntua

150 € / piece

13. Ihana Lokakuu

2400 €

14. Pehmeä Kosketus

SOLD
15. Syysunelmaa

2200 €

16. Miehet Kävelyllä

800 €

17. Värit Tulevat

800 €

18. Syksyn Tuulet

2400 €

19. Tassut Vedessä

400 €

20. Syysiltana Yhdessä

SOLD

21. Kevät On Tulossa

400 €

22. Mansikat Ruoholla

400 €

23. Voi Mikä Päivä

400 €

Limited digital prints.
20 pieces per art work.
50€