ART

 

 


There's no life without art, we believe. We present visual and performing art in our space in various forms. Our exhibitions last usually from 3 to 4 weeks. We also curate exhibitions to different events outside of RUPLA. The photos here help you to see how we do it. 

If you're interested to have an exhibition with us, please contact matti@rupla.fi anytime for more details.
 

Merisairaat
Rasmus Förster & Susanna Storbacka
6.6. - 1.7.

Avajaiset 6.6. 18:00.

“Katso, valtamerialus lastataan aivan täyteen. Yhteen merikonteista on rakennettu pieni, ahdas koti. Se on salaisuus. Keltainen, ohuella paperilla verhottu lamppu valaiseen kontin sisätilan.

Tämän komean aluksen lisäksi kymmenen muuta suurta tankkeria on lastattu samanlaisin kontein. Ja kyllä jokainen näistä kantaa kuormassaan paperilampun valaisemaa pientä kotia, ei huolta.

Vain konttien asukkaat eroavat toisistaan. Heitä yhdistää kaksi asiaa, siis kuuntele kun kerron: Ensiksi, heillä kaikilla on sama päämäärä, mutta en saa paljastaa sitä.
Toiseksi, jokainen heistä kantaa taakkaa, sellaista, joka on määritellyt heidän elämänsä:

Elseä vaivaa näköalattomuus. Hän käyttää aurinkolaseja yöllä.

Jakobin jalat ovat levottomat jalat. Hän ei voi pysähtyä, hänen on mentävä. Jakob kärsii kontista eniten, mutta hän myös nauttii matkasta eniten.

Öa on riivattu. Teininä kylän pastori karkoitti hänestä demonin, eikä Öan ole sen jälkeen enää ollut hyvä olla.

Kenneth on vihaaja. Hän päätti rajoittaa vihaamisen itseensä, ja sulkeutui konttiin. Hänellä on muihin nähden etumatkaa kolmen kuukauden verran.

Mestari on ammatiltaan mylläri. Hän pitelee lankoja käsissään.

Caedessa elää myllerrys. Hän kantaa sisässään anarkisimia, joka odottaa suotuisia aikoja, levottomassa horroksessa.

Soson omisti ennen ruohosipulifarmin. Tuhannet nälkäiset etanat söivät kaiken, eikä farmia enää ole.

Mijin rakentaa korttitaloja. Hän tietää, että tulossa on suuri tulva.

Anda on meribiologi. Hän pakenee etsiäkseen.

Nöfön rintaa kuvittaa sammakko. Arvatenkaan Nöföllä ei ole ominaishajua.

Viimeisellä aluksella, muita pienemmällä ja vähän hitaammalla rahtilaivalla, joka ui syvässä banaanilastissa, on vielä yksi sisustettu kontti. Sen kontin sisässä olen minä.”

Tarina: Rasmus Förster ja Susanna Storbacka

Susanna Storbacka on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari. Hän opiskelee tällä hetkellä Helsingin Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa, taiteen laitoksen maisteriohjelmassa, ja on valmistunut vuonna 2017 taiteen kandidaatiksi. Storbackan maalaukset ovat suurikokoisia hahmotutkielmia. Jälki on pehmeää, samalla kun aiheet ovat voimakkaita. Värimaailma ja tunnelma tuovat esiin ristiriitaisia mielentiloja. Storbackan omakohtaiset kokemukset luovat pohjan aiheille, joita hän kuvataiteessaan käsittelee.

Rasmus Förster on suomalais-saksalainen Helsingissä asuva ja työskenteleä kuvataiteilija. Hän opiskelee tällä hetkellä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kuvataidekasvatuksen maisteriohjelmassa. Försterin työskentely keskittyy ensisijaisesti maalaustaiteeseen, jonka rinnalla elävät syväpainografiikka ja piirustustaide. Teoksissaan hän tutkii muotokuvaa: groteski ja hellyttävä yhdessä luovat samaistuttavan toisinnon ihmisyydestä.

Merisairaat on Rasmus Försterin ja Susanna Storbackan yhteinen, symbioottinen maalausprojekti. Erityistä on kahden taiteilijan välinen saumaton maalaustyö. Kaikki maalaukset on toteutettu tiiviinä yhteismaalauksena, molempien tekijöiden ollessa aina läsnä ja osallistuen, kun maalauksia on maalattu. Tarkasteltavana on kahden luovan voiman törmäyttäminen toisiinsa ja niiden yhdistyminen, sekä siitä kumpuavista kokemuksista kommunikointi. Huomionarvoista on myös samalla tapahtuva osittainen irrottautuminen yksinäisenä puurtavan taitelijan myytistä. Esillä olevissa maalauksissa ei näy Storbackan ja Försterin tyyli kollaasinomaisesti vierekkäin ja lomittain, vaan syntyneet maalaukset ovat saaneet aivan oman tyylillisen jälkensä.
Temaattisesti maalaukset kiinnittyvät lyhyeen tarinallisen kuvailuun kymmenestä rahtialuksella matkaavasta henkilöstä. Jokainen kantaa omanlaistaan, elämää muuttanutta taakkaa. Jokainen henkilö on merimatkalla, etsintäretkellä, ratkaisujen toivossa.

Lisätiedot:
Rasmus Förster: rasmus.forster@aalto.fi +358505505665
Susanna Storbacka: susanna.storbacka@aalto.fi +358503567364


Lue lisää Facebook Event -sivullamme!

01. Ensilumi

900 €

02. Lokakuun Muisto

900 €

03. Minä Ja Koivunlehti

900 €

07. Metsäretkellä, 09. Tanssivat Tassut, 11. Karhun Päivä

08. Vadelmat löytyy, 10. Nyt Lähti Lapasesta, 12. Ison Tassun Voimaa

150 € /  Piece

04. Marjaretkellä, 05 Vihreän Tuntua

150 € / piece

13. Ihana Lokakuu

2400 €

14. Pehmeä Kosketus

SOLD
15. Syysunelmaa

2200 €

16. Miehet Kävelyllä

800 €

17. Värit Tulevat

800 €

18. Syksyn Tuulet

2400 €

19. Tassut Vedessä

400 €

20. Syysiltana Yhdessä

SOLD

21. Kevät On Tulossa

400 €

22. Mansikat Ruoholla

400 €

23. Voi Mikä Päivä

400 €

Limited digital prints.
20 pieces per art work.
50€